КЪДЕ ДА ХАПНЕМ НА ОСТРОВ ТАСОС, ГЪРЦИЯ

Остров Тасос привлича ежегодно български туристи с невероятните си плажове и зеленина. Също така може да се похвали с прекрасни ресторанти, китни кафенца и бийч барчета.

Ето кои от тях си заслужават да се посетят, както и какво може да си поръчате.

Лименас (Limenas), Тасос

Karnagio Beach Bar

Бийч бар, който се намира на края на града на една скала. Има плаж към него, но е каменист. Сутрин може да си похапнете вкусен клуб сандвич или палачинки със сладко, орехи и плодове, а на залез слънце да изпиете прекрасен коктейл или чаша вино с плато от местни сирена. Всичко е изпипано до последен детайл и е супер вкусно.

Aqua Beach Bar

Приятно кафенце, на което може да се опънете на шезлонгите и да изпиете сутрешното си фрапе. Към него предоставят безплатна вода. Също така може да направите лек обяд с вкусна и огромна плодова салата или клуб сандвич.

Simi Restaurant

На крайбрежната улица с изглед към малките лодки, които са паркирани и фара, който свети това ресторантче си заслужава посещението. Любезен персонал, големи порции и вкусна храна. Пробвайте октопод, калмари, гръцка салата и още много други вкусотии и няма да съжалявате.

σουβlike-ψητοτεχνείο

Местенце на главната улица за бърза храна. Пробвахме местен специалитет с месо с гарнитура и беше много вкусно. Препоръчвам за обяд или вечеря.

To Tavernaki Tavern

Тази таверна е сгушена в малките китни улички на Лименас. Всичко е много вкусно и цените са превъзходни.

Gastro Bar Maison

Ако ви се хапва нещо сладко като палачинки или гофрети тук е мястото. Може да вземете за вкъщи или да седнете. Цените за вкъщи са по-ниски.

La Scala Beach Bar

Ако искате да отидете на плаж и да хапнете в заведението към него то La Scala ще ви удвулетвори напълно. Изискано и изпипано място с шезлонги, чадъри, вкусна храна и хубава музика. Пробвайте клуб сандвич или бурито за закуска с едно студено фрапе.

Плаж Пахис (Pachis)

Pachis Beach Bar

Много любимо бийч барче с приятна модерна мзика, любезен персонал, вкусна храна и свежи напитки.

Sentido Tavern

Най-любимият ми ресторант на остров Тасос. Невероятно обслужване, огромни порции, а цените бяха най-ниски от всички ресторанти, в които бяхме. Задължително го посетете. А за вкуса няма какво да говоря..облизахме си пръстите.

Панагиа (Panagia)

Tavern Elena, Тасос

В китното малко градче Панагиа се отбийте в тавена Елена, където може да хапнете местни специалитети. Месо, риба, салати, всичко е изключително вкусно.

Алики (Aliki Beach), Тасос

Tavern Leonidas

Ако посещавате плаж Алики за обяд препоръчвам този ресторант. Много вкусна храна и отзивчив персонал.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

geybrialtravel

2   60
1   39
2   42
2   58
2   62