ВОДОПАД NA MUEANG 2, КО САМУИ

Waterfall Na Mueang 2
Waterfall Na Mueang 2

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ВОДОПАД NA MUEANG 2

За да стигнем до Na Mueang 2 е нужно да наемем скутерче или кола под наем или да потърсим организирана екскурзия. Не съм сигурна, до колко и какви оферти има за такива екскурзии, но ако наемете скутерче, придвижването до там става много лесно.

Ако сте отседнали в район Chaweng, със скутер ще ви отнеме около 40 мин за да стигнете до там. Има хубав път, който води до един парк за слонове, където е и паркинга за скутери или коли. Входът за паркинга е 50 бата и включва една малка вода.

От там тръгвате пеша за кратко по асфалтов път, след което вече навлизате в джунглата и ходите през цялото време по пътеката покрай водопада, докато достигнете най-високата точка. Не се отказвайте, усилията си заслужават, а наградата е една величествена гледка на джунглата и океана.

КАКВО ДА НОСИМ СЪС СЕБЕ СИ

Носете на първо място доброто си настроение и приключенски дух, вода за пиене, бански, телефон, камера и удобни обувки.

ПО КОЕ ВРЕМЕ НА ДЕНЯ ДА ОТИДЕМ

За предпочитане е колкото се може по-рано, за да избегнете горещините, а и да е по-спокойно и да няма много туристи.

ИСТОРИЯТА ПРИ СЛИЗАНЕ ОТ ВОДОПАДА

Когато пътуваме, с мъжът ми обичаме да разнобразяваме и да не стоим на едно място, за това винаги избирам дестинации, в които съчетаваме почивка с приключение и забавление. Водопадът Na Mueang 2 е едно от тези приключения, за които ще се сещам винаги. За наша радост приключението беше с щастлив край, но винаги трябва да се внимава. Проучвайте местата, на които искате да отидете и вижте какви опасности крият те.

При този поход до водопада Na Mueang 2 , който не отне много време може би около 30 мин е самото изкачване, даже не знам дали има и толкова, но все пак си зависи от темпото на човека се случи на връщане да попадна на змия. За моя радост и тя явно искаше да се скрие от нас и бързо се шмугна в шумата, паднала на пътеката. За мъничко щях да си изкълча или счупя крака, тъй като се паникьосах при вида й (имам фобия от змии) и стъпих накриво и доста ме заболя, но в този момент мислех само, как да стигна по-бързо до асфалта, който не беше много близко и продължих с бясна скорост надолу.

Но въпреки това не съжалявам, че отидохме, защото това беше една от най-прекрасните ни гледки, които видяхме на всичките три острова. Да видиш от високо джунглата и в далечината тюркоазения зелен океан със звуците на птичките и животинките идващи от джунглата.

ИМА ЛИ НАБЛИЗО ДРУГИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Наблизо има Парк за Слонове, който НЕ препоръчвам, тъй като не се грижат добре за слоновете, оковават ги и ги бият, но все пак това е ваш избор и ако сте привърженик на такъв вид туризъм може да го посетите. Също така има парк със змии по главния път.

Забележителности, които препоръчвам да видите са:

  • Overlap Stone
  • Lamai Viewpoint
  • Hin Ta & Hin Yai Rocks
  • Silver Beach
  • Jungle Club
  • Lipa Noi Beach
  • Tarnim & Magic Garden
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

geybrialtravel

2   60
1   39
2   42
2   58
2   62