ОСТРОВ КО ТАО

Спокойствие, кокосови палми, невероятни гледки и кристални води – така бих описала остров Ко Тао. Намира се в Gulf of Thailand и големината му е около 21 км.

Остров Ко Тао от Ферибота

Най-близкото пристанище е Chumphon , от където си взехме ферибот. До там стигнахме със самолет на авиокомпания Air Asia за 32 евро за двама без включени големи куфари, а само с ръчен багаж.

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ОСТРОВ КО ТАО

От пристанището в Chumphon
 • Компанията, която оперира е Lomprayah и билет в една посока е 800 бата на човек. Включва трансфер с мини ван от летището до пристанището + ферибот.
Ломпрая Пристанище
Ако пътувате със самолет, рейс или влак до Surat Thani
 • От там също може да вземете ферибот. Тук са няколко компнаиите, които оперират и различните възможности. Може с включен или не трансфер от летището до пристанището.
Със самолет до остров Ко Самуи и ферибот до острова
 • Ежедневно оперират фериботи между двата острова и може да хванете, който ви е удобен като време и ви устройва като цена.
Директно от Банкок
 • Тя включва автобус + трансфер до пристанището и ферибот.

За да видите всички варианти и да изберете най-добрия и удобен за вас е добре да поледнете възможностите в сайта 12Go, от където може да видите всички компании, които оперират. След което вече може да отворите техните официални сайтове за актуална информация, цени и разписание.

КЪДЕ ДА ОТСЕДНЕМ НА КО ТАО

Sairee Beach

Най-популярният и оживен плаж. Има много магазинчета, кафенета и ресторанти. Също така от него се стига най-бързо до остров Koh Nang Yuan.

Chalok Baan Kao Bay, Haad Tien, Tanote Bay and Freedom Beach

Всичките те са по-спокойни и ако търсите уединение то това са вашите плажове. Разполагат с по един или няколко хотела.

КАК ДА СЕ ПРИДВИЖИМ НА ОСТРОВА

Скутер

Най-лесния и удобен начин. Ние си наехме за 200 бата на ден. За депозит се оставя паспорт (което не препоръчвам, поради възможността от измама) или сума от 10 000 бата (която може да пазарите и да стигне до 5 000 бата).

Такси

Друг вариант е да наемете такси, което лично ние не сме използвали и нямам представа какви са тарифите, но винаги може пазарлък.

КАКВО ДА ВИДИМ НА ОСТРОВ КО ТАО

Няма как да сме на острова и да не отидем и да се попечем или поплуваме в някой от невероятните му плажове. Ето и някои от тях:
 • Sairee Beach – това е централния плаж. Както може да се наслаждавате през деня на топлата вода и ситния пясък, също така ви препоръчвам да останете и за залеза. Има доста кафенета и ресторанти, които са на самия плаж. Предлагат хепи аур на напитки и коктейли и романтична обстановка.
 • Chalok baan kao bay – спокоен и доста дълъг плаж. Имайте предвид, че следобяда има доста голям отлив, затова по-добрия вариант е да го посетите сутрин.
 • Freedom Beach – малко плажче, заобиколено от няколко камъка, с игрище за волейбол и люлка. Има вход за него 100 бата на човек, който включва и View Point John Suwan. Също така ви дават по бутилка минерална вода.
 • Haad Tien Beach – на плажа се намира един от големите и хубави хотели, които са направили да се плаща за външни посетители. Така че ако решите да отскочите си пригответе парички за вход. Мисля, че входа отново беше 100 бата на човек.
 • Tanote Bay – заобиколен от кокосови палми. Пясъка е една идея по груб с малки камъчета, но спокоен без никакви хора.
View Points – на всеки остров може да намерите поне една изключителна гледка, от която да се насладите на тази красота – море, пясък, палми, дървета, цветя…..
 • John Suwan View Point – една от най-красивите гледки, които видяхме. Определено си заслужава и не го пропускайте за нищо на света.

Съвета от мен е да отидете, колкото се може по-рано сутринта около 7-8 или на изгрев слънце. Ние бяхме там към 9 и вече не се търпеше жегата. Горе докато се снимаш на камъните се чувстваш като някой гущер и слънцето те пари. Самото изкачване не е трудно, някъде около 5-10-15 мин, зависи какво е вашето темпо. Има паркинг , на който може да паркирате скутера и от там да тръгнете пеша.

 • Love Koh Tao – заведение, от което се открива гледка към плажа Tanote Bay. Собствениците на заведението определено имат вкус и обичат романтиката. Прекрасно място, където може да изпиете сутрешното си кафе или да хапнете лек обяд и да се любувате на гледка от кокосови палми и плаж в далечината. Ако сте решили само да го посетите, за да видите гледката и да щракнете някоя снимка това ще ви струва 20 бата на човек, но ако консумирате напитки или храна, входа е безплатен.
Отскочете до най-популярното място Koh Nang Yuan.

Вземете си лодка под наем в двете посоки срещу 300 бата на човек и се пренесете в това малко райско кътче с невероятна кристална вода и условия за шнорхелинг. Може да се изкачите до вю поинта, за да видите панорамната гледка, да поплувате сред рибки, да се излежавате на пясъка или да разгледате подводния свят с шнорхел.

Масаж на плажа
 • Тайландски 300 бата за 1 час
 • На крака 200-300 бата за 1 час
 • С ароматни масла 400 бата за 1 час

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

geybrialtravel

2   60
1   39
2   42
2   58
2   62