СЛАДОЛЕД В КАМПАНИЯ

Кой обича сладолед…

Мисля, че няма човек на земята, който да не обича сладолед, в това число и аз. Обожавам да го ям независимо от сезона. Ето защо винаги, когато отида в Италия, се старая да открия най-добрите и да се насладя на техните вкусове.

Ето няколко предложения, които са изпробвани и ви уверявам, няма да сбъркате ако ги опитате и вие.

Gelateria Mr Whippy (Salerno)

Gelateria Mr Whippy (Salerno)
Салерно

Може да пробвате сладолед с вкус на манго, шам фъстък, шоколад и няколко варианта на ванилия. Много хубав и кремообразен. Мангото и шам фъстъкът са ми едни от любимите и може би не бях опитвала по-добри. Слагате си, колкото поискате, мерят се и след това се плаща спрямо грамажа. Може да си сложите допълнителни неща като шоколадчета, баунти, глазура, стърготини, желирани бонбони и т.н. Предлагат се кремчета и торти. Изпробвах едно кремче, но за мен беше твърде сладко. Сметките бяха около 6 евро за два сладоледа.

Raki (Sorrento)

Ананас с Босилек

Впечатлиха ме с различни и странни комбинации. Обичам да изпробвам нови вкусове и за моя радост не сбърках. Опитах два вкуса – ананас с босилек и портокал с банан. И двата бяха сладко-кисели. Босилека с манго ме впечатли най-много. Тук цените са за топка сладолед. Една топка 2,5 евро, две топки – 3 евро, три топки – 4 евро и т.н.

Tavola Calda Buonocore Gelateria (Capri)

capri ice cream
Пъпеш Сладолед в Капри

Предлагат традиционни вкусове, както шоколадови, ванилови така и сорбета. Изпробвах ванилия, пистачио и пъпеш. Пъпешът беше, всякаш ядеш истински плод, а не сладолед. Сметката беше 8 евро за два сладоледа.

Valenti (Napoli)

Продавачите са много весели и усмихнати, дори танцуват. Пробвахме няколко вкуса и всичките бяха вкусни. Горски плодове, страчетела, шоколадови с карамел и т.н. Малък 2 евро, среден 2,5 евро и голям 3 евро.

Неапол Вкусен Сладолед
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

geybrialtravel

2   58
1   38
2   41
2   57
2   61