ПРИКЛЮЧЕНИЕ ДО ОСТРОВ КАПРИ

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ОСТРОВ КАПРИ

До остров Капри се стига лесно и бързо. Вариантите са няколко зависи от първоначалната точка. Директни фериботи има от Неапол, Соренто, Позитано, Салерно,Амалфи, Иския и други. Разписание и маршрут може да видите на сайта Капри , както и в официалните сайтове на фериботните компании. От различните градове оперират различни фирми. Цените също варират спрямо мястото на тръгване и дали е бърз или бавен ферибота.

ПРИСТАНИЩА НА ОСТРОВ КАПРИ

Пристанищата са две Марина Гранде и Марина Пикола. Повечето фериботи спират на Марина Гранде. От там може да хванете фуникуляр или автобус, за да стигнете града Капри. Фуникуляра е много удобен. През летните месеци оперира постоянно и билета струва 2 евро.

ПРИДВИЖВАНЕ НА ОСТРОВА

Придвижването на острова става с малки бусчета, като най-популярния маршрут е между Капри и Анакапри, но има още няколко други. Цената на билета за автобуса е 2 евро. Разписание за автобусите прикачам на снимка. Друг вариант за предвижване е с такси. За планината Монте Соларо може да вземете лифта или да стигнете пеша по пътеката. Цената в една посока е 9 евро, а в две 12 евро. За повече информация и работно време може да посетите сайта му.

НОЩУВКА НА ОСТРОВА

За препоръчване е да останете поне една нощувка на острова, за да успеете да го разгледате и да се насладите на спокойствие и почивка. Ние отседнахме в хотел Regina Cristina. Цената за две вечери за двама през септември беше 359 лв с включена закуска на блок маса. Изборът беше малък, но имаше всичко необходимо за една пълноценна закуска.

КАКВО ДА ВИДИМ НА ОСТРОВА

Marina Grande (Марина Гранде)

Там най-вероятно ще е първоначалната и крайна точка на пътуването ви с ферибота. Съвсем малко пристанище с няколко кафенета, ресторанти и магазинчета. Наблизо има плаж Cala Grande, ако успеете да стигнете и до него.

Capri (Капри)

Разходете се по тесните улички, може да изпиете следобедното си капучино, а защо не и да напазарувате в някой от скъпите бутици. Имайте предвид, че на всякъде в Капри е много скъпо по заведенията и кафенетата.

Gardens of Augustus (Градините на Аугусто)

В края на града ще се озовете пред тези малки, но невероятно красиви градини. Гледката от тях е прекрасна. Входът е само 1 евро за тях, а ако искате да посетите и Charterhouse of St. Giacomo то тогава ще заплатите 5 евро. Препоръчвам да ги видите по-рано сутрин или късен следобяд, за да няма много големи опашки.

Arco Naturale (Натурална Арка)

Натурална арка, образувала се от скалите. Има красива гледка към морето. Няма вход за нея.

Разходете се по пътеката към нея, много е живописно и има невероятна гледка към Тиренско море. По пътя има една отбивка със столче с невероятна гледка. Не пропускайте да си направите няколко снимки.

Porto Tragara (Скалисти Образувания)

Има плаж на скалите, както и две заведения. Единият плаж, когато отидохме се плащаше и затова решихме да не оставаме, тъй като нямахме намерение да плажуваме. Направихме си по няколко снимки и си тръгнахме. До плажа долу са доста стъпала и не тръгвайте в най-големите жеги.

Castlello Barbarossa (Замъкът Барбароса)

Не сме влизали вътре в него, само го разгледахме отвън, тъй като има прекрасна гледка към Марина Гранде. От там може да слезнете до нея пеша по пътеката за пешеходци и да се любувате на красотата пред вас.

Monte Solaro (Монте Соларо)

Най-високата точка на острова с 360 градусова гледка. Страхотно изживяване особено ако го съчетаете с разходка надолу по пътеката към Анакапри.

Ако решите да минете по пътеката към Монте Соларо, по-добре изберете да е на връщане, защото нагоре си има изкачване. Ние взехме еднопосочен билет за лифта, а след това се спуснахме по пътеката и беше много приятна разходка с хубави пейзажи.

Понеже доста се лутахме да намерим от къде почва пътеката, за да се спуснем към града искам да дам пояснения, за да не ви е толко трудно, колкото беше при нас. Потърсете тоалетните и точно до тях ще видите табела на дървото, която обозначава пътеката. Тръгвате по стълбите и след няколко метра почва самата неасфалтирана пътека надолу. Прикачам снимка.

Anacapri (Анакапри)

Малко китно градче, разходете се, разгледайте магазинчетата, хапнете вкусен сладолед или направете един обяд.

Grotta Azzurra (Синята Пещера)

За съжаление, заради лошите метереологични условия и силен вятър не можахме да стигнем до нея, но ще я посетим следващия път. По всички препоръки и думи на познати и в интернет е едно от задължителните неща, които не бива да се пропускат.

Прикачам два сайта за екскурзия до пещерата. Смятахме да ползваме една от офертите, но така и не успяхме, но дано ви помогнат на вас, за да не се лутате в избиране на оферта. Motoscafisti и Island Tour. Има два вида yellow и blue линия, която да ви заведе до пещерата. Жълтата линия освен пещерата ще ви разходи и до други места около острова. Самия тур не включва такса за самата пещера, която се плаща на място преди да влезнете в нея. Входът е 14 евро. В пещерата ви вкарват с малки лодки, като се прекачате от едната в другата лодка. Също така може да разгледате и за други екскурзии или частни трансфери през сайтовете.

КАКВО И КЪДЕ ДА ХАПНЕМ НА ОСТРОВА

Aumm Aumm Ristorante Pizzeria – намира се в Анакапри. Опитайте традиционна паста за острова, а именно Ravioli Caprese.

Capri Pasta – за вечеря вместо да сядаме в заведение, си взехме храна за вкъщи, където предлагат местни специалитети на достъпни цени.

Buonocore Gelateria Pasticceria Gastronomia e Tavola Calda – докато се разхождате в Капри, опитайте този вкусен сладолед.

Други заведения, които бях свалила с добър рейтинг и отзиви

  • Al Buco Wine Food and Catering Capri
  • Da Paolino Restaurant
  • Ristorante La Zagara
  • Panorama
  • Villa Jovis
  • Pescheria Le Botteghe
  • Ristorante Il Geranio di Gaeta Lucio & C. Sas
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

geybrialtravel

2   58
1   38
2   41
2   57
2   61