ОСТРОВ ПАРОС

Санторини и Миконос са световно известни, скъпи и с тълпи от туристи дестинации. В търсене на по-подходящ и спокоен вариант се спрях на остров Парос, който не отстъпва по красота на другите два.

Парос е гръцки остров в Егейско море, известен най-вече със своите плажове и традиционни села. Парикия, столицата, е транспортен център за района на Цикладите. Тя е и дом на Панагия Екатонтапиляни, византийската църква от 4-ти век, а брегът на Kolimbithres е плаж, където естествено изваяните скали формират плувни заливи.

Къде да отседнем на остров Парос

Науса (Naoussa)

За купонджии, шумни купони до зори и барове на пешеходно разстояние, мястото е Науса. Това е малко градче разположено на североизток. Тук се намират най-известни клубове и ресторанти. Също така тук е добра отправна точка за едни от най-хубавите плажове на острова.

Парикия (Parikia)

Парикиа (столицата на острова) е близо до пристанището, от където тръгват фериботите, но също така е оживено, има ресторанти и магазини. Тук може да си запазите хотел или апартамент с изглед към морето или пък някое китно апартаментче в центъра с малките бели улички. За любителите на залези (като мен) е за препоръчване да сте от западната страна, където и е самия град Парикиа.

Лефкес (Lefkes)

Тих, спокойно и по-автентично за острова, е Lefkes. Подобни градчета като него са Продромос, Мармара, Марписа. Местата са по-отдалечени от главния град, където спират фериботите, но не забравяйте, че може да наемете кола или скутер, а също така има и доста добър обществен транспорт на острова.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

geybrialtravel