ТОП ШЕСТ ПЛАЖА ОКОЛО ПАРГА

Ако се чудите къде да прекарате следващата си лятна ваканция и искате да посетите някоя нова дестинация, ето и моето предложение за плажове около Парга.

Валтос (Valtos Beach) 

Един от основните в Парга с дълга пясъчна ивица. Ако искате да се насладите на залеза с гледка към плажа може да го направите в таверна Стефанос.

valtos beach parga
Valtos Beach

Крионери (Krioneri Beach)

По-малък, но пък невероятно красив плаж в града. Гледката към малкото островче Панагия е невероятна. Ако сте добър плувец, може да преплувате и да стигнете до острова, където може да разгледате и малкия параклис.

krioneri parga
Krioneri Beach

Амудиа (Ammoudia Beach)

Дълга плажна ивица с фин пясък и кристално чиста вода. Морето постепенно става дълбоко. Подходящо е за семейства с деца. Също така е доста популярно за хора с кемпери или каравани. Има голям паркинг, на който те паркират и може да се ползват душовете от плажа. За да ползвате шезлонги и чадъри е необходимо да си закупите кафе, бира или каквото решите. На самия плаж няма заведение, а само сервитьор на който поръчвате и ви го донасят със скутер.

ammoudia beach paros
Ammoudia Beach

Бела Врака (Bella Vraka Beach) 

Много интересен и красив плаж, който се намира до град Сивота. Паркирате колата или скутера на хълма и слизате пеша по един асфалтов път. След което има около 10 стъпала и стигате на малкия плаж. Ако искате да преминете на съседното островче можете да го направите пеша по вода. Плитко е и е подходящо и за малки деца. На островчето също има плаж, както и се предлагат няколко шезлонга, но има място и за свободно ползване и забиване на ваш чадър. На плажа предлагат двуместни каяци под наем, с които може да се разходите в определената територия, която е оградена. По спомени беше 10 евро за 1 час.

bella vraka beach greece
Bella Vraka

Алонаки Фанарау (Alonaki Fanariou)

Хубав малък плаж с уникално кристална и чиста вода. Има камъчета, както на брега така и във водата. Носете си обувки за плаж. Има заведение, на самото хълмче, като ако си поръчате нещо от него шезлонгите отново са безплатни. От заведението се открива невероятно красива гледка. Може да изпиете сутрешното си кафе или един коктейл следобяд.

Alonaki Fanariou
Alonaki Fanariou

Лихнос (Lichnos Beach)

Прекрасен дълъг плаж, с по-груб пясък, но пък няма камъни. Може да се разположите някъде със собствен чадър или да отидете и да се настаните на шезлонгите. На плажа има къмпинг за почитателите на природа, палатки и къмпингуване.

lichnos beach
Lichnos Beach

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

geybrialtravel