КЪДЕ ДА ОТСЕДНЕМ НА ОСТРОВ ПАРОС

Santorini и Mykonos са световно известни, скъпи и с тълпи от туристи дестинации. В търсене на по-спокоен и бюджетен вариант се спрях на остров Parosкойто не отстъпва по красота на другите два.

Paros е гръцки остров в Егейско море, известен най-вече със своите плажове и традиционни села. Парикия, столицата, е транспортен център за района на Цикладите. Тя е и дом на Панагия Екатонтапиляни, византийската църква от 4-ти век. Брегът на Kolimbithres е плаж, където естествено изваяните скали формират плувни заливи.

Къде да отседнем на остров Paros

Ако вече сте решили да отскочите до острова, но се чудите къде да нощувате, ето няколко съвета и предложения:

1.Ако сте купонджии (party people) и искате шумни купони до зори и барове на пешеходно разстояние, то мястото е Naoussa. Това е малко градче разположено на североизток. Тук се намират най-известни клубове и ресторанти.

2.Ако искате да сте по близо до пристанището, от където тръгват фериботите, но също така искате да е оживено, да има ресторанти и магазини, то вашето място е Paroikia (столицата на острова). Тук може да си запазите хотел или апартамент с изглед към морето или пък някое китно апартаментче в центъра с малките бели улички.

3.Ако търсите нещо тихо и спокойно и по автентично за острова, то местата са Lefkes, Prodromos, Marpissa, Marmara и много други.

4.Ако търсите град, който има връзка с остров Antiparos, то тогава вашето място е Pounta.

Paroikiaparos

Lefkeslefkes

Naoussanaoussa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

geybrialtravel

8   116
12   84
3   49
8   48
10   66